top icon
Αγώνες

GP Εμίλια-Ρομάνια: Τα όρια της πίστας ενόψει του αγώνα

Η FIA έχει αλλάξει τα όρια της πίστας για τον Κυριακάτικο αγώνα στην Εμίλια-Ρομάνια, έχοντας κάνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις μετά τις ελεύθερες δοκιμές.

Τα όρια της πίστας έγιναν μήλον της Έριδος στο Μπαχρέιν, και για αυτόν τον λόγο η FIA έσπευσε τόσο πριν την έναρξη του GP στην Ίμολα, όσο και το Σάββατο, να ξεκαθαρίσει το τι ισχύει σχετικά με αυτό το θέμα εδώ.

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας των δύο πρώτων ελεύθερων δοκιμών και πριν τις κατατακτήριες, η FIA αποφάσισε να μην εξετάζει παραβιάσεις στη Στροφή 13.

Πλέον, θα ελέγχει τα περάσματα των οδηγών στις Στροφές 9, 14 και 15.

Η στροφή 9 είναι η δεξιά κατηφορική μετά την φουρκέτα. Στην έξοδο αυτής είδαμε αρκετούς γύρους να ακυρώνονται, ειδικά στις κατατακτήριες, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Lando Norris στο Q3.

Οι στροφές 14-15 είναι το σικέιν στο πίσω μέρος της πίστας, στην έξοδο του οποίου υπάρχει ευκαιρία για κερδισμένο χρόνο, αν ο οδηγός πατήσει αρκετά έξω και μεγαλώσει την τροχιά του.

Μάλιστα, στο εν λόγω σικέιν, οι οδηγοί επιτρέπεται να πατούν στα κίτρινα sausage kerbs, αλλά όχι να τα διασχίσουν, καθώς τότε «μπορεί να δοθούν ποινές», όπως αναφέρει η σχετική οδηγία των αγωνοδικών.

Τέλος, αναφέρεται πως αν ένας οδηγός περάσει τα όρια τρεις φορές, θα δει την μαύρη και άσπρη σημεία, ενώ περαιτέρω παραβιάσεις θα εξετάζονται από τους αγωνοδίκες, τονίζοντας πως δεν αφορά τρεις παραβιάσεις σε κάθε στροφή, αλλά τρεις παραβιάσεις συνολικά.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ