top icon
Επικαιρότητα

bull-e, το Eλληνικό ηλεκτρικό σκούτερ

Το bull-e είναι ένα περιορισμένης παραγωγής ηλεκτρικό σκούτερ για την πόλη, με ιδιαίτερη σχεδίαση, που υπογράφει ο Έλληνας Νίκος Μανάφης.

Βασισμένο σε ένα ήδη υπάρχον και διαθέσιμο στην αγορά σασί, το bull-e αποτελεί μία ενδιαφέρουσα σπουδή στο αστικό στυλ και την πρακτικότητα, την οποία υπογράφει ένας Έλληνας: ο Νίκος Μανάφης.

Εστιάζοντας στις μετακινήσεις μικρών αποστάσεων με χαμηλή ταχύτητα, το bull-e έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει μια «δραματική» θέση οδήγησης με κλίση προς τα εμπρός, ακριβώς όπως συμβαίνει με τις cafe racer προτάσεις, η οποία έκτος της αίσθησης, προσφέρει και μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση – και επομένως μεγαλύτερη αυτονομία.

bull-e

Το σώμα του σκούτερ είναι κατασκευασμένο από fiberglass και με τις καθαρές γραμμές του, προσφέρει αυξημένο grip στα γόνατα του αναβάτη. Στο πάνω μέρος υπάρχει ένας ρηχός και εύκολα προσβάσιμος αποθηκευτικός χώρος, ενώ χαμηλότερα το «σώμα» του επεκτείνεται για να προσφέρει περισσότερες αποθηκευτικές δυνατότητες. Επιπλέον, υπάρχουν και δύο ποτηροθήκες.

Η ισχύς του ενσωματωμένου στον τροχό ηλεκτροκινητήρα φτάνει τα 2000 W, ενώ η αποσπώμενη μπαταρία λειτουργεί με τάση 60 V. Σύμφωνα με την εταιρεία, η μέγιστη αυτονομία φτάνει τα 50 χλμ., ενώ η τελική ταχύτητα του bull-e περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 45 χλμ./ώρα.

bull-e

Η παραγωγή του bull-e θα περιοριστεί στα 250 αντίτυπα. Οι προπαραγγελίες έχουν ξεκινήσει μέσω της επίσημης σελίδας του project (www.bull-e-scooter.com). Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι δημιουργοί του, αυτή τη στιγμή έχουν ήδη κλειστεί τα 30 πρώτα αντίτυπα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να προέρχεται από τις ΗΠΑ, ενώ υπάρχουν παραγγελίες από χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Μ. Βρετανία και την Αυστραλία.

Τα πρώτα σκούτερ θα παραδοθούν στα τέλη της άνοιξης με αρχές καλοκαιριού 2021.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ