top icon
Επικαιρότητα

Μεγαλύτερη μπαταρία και αυτονομία για τα plug-in υβριδικά Audi Q5, A6 και A7 Sportback

Η Audi διευρύνει την ηλεκτρική αυτονομία των επαναφορτιζόμενων υβριδικών εκδόσεων των Q5, A6 και A7 Sportback.

Σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσει την ηλεκτρική αυτονομία των plug-in υβριδικών εκδόσεων μοντέλων, όπως τα Q5, Q5 Sportback, A6 Sedan, A6 Avant και A7 Sportback, η Audi αντικαθιστά την μπαταρία ιόντων λιθίου των 14,4 kWh με μια νέα με μικτό ενεργειακό περιεχόμενο που ανέρχεται για την περίσταση στις 17,9 kWh – εν προκειμένω, η ωφέλιμη χωρητικότητα ανέρχεται στις 14,1 kWh.

Ανάλογα με το μοντέλο, η νέα μπαταρία εξασφαλίζει τώρα ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει έως και τα 73 χλμ. στο πρωτόκολλο WLTP ή τα 91 με βάση τους αντίστοιχους υπολογισμούς του κύκλου NEDC.

Audi A7 Sportback PHEV

Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, η ισχύς φόρτισης του νέου συσσωρευτή ενέργειας, ο οποίος διαθέτει πανομοιότυπες διαστάσεις σε σχέση με τον απερχόμενο, φτάνει τα 7,4 kW. Ο χρόνος δε για ένα πλήρες γέμισμά του ανέρχεται σε περίπου δυόμιση ώρες.

Με δεδομένη τη διατήρηση του μεγέθους της μπαταρίας στα ίδια επίπεδα με το παρελθόν, ο χώρος φόρτωσης σε όλα τα προαναφερθέντα μοντέλα παραμένει αναλλοίωτος – και συγκεκριμένα, ανάλογα με το μοντέλα, από 405 έως και 465 λίτρα με τα καθίσματα στην κανονική τους θέση.

Audi Q5 PHEV

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η προσθήκη ενός νέο προγράμματος λειτουργίας – πέραν των ήδη γνωστών EV, Auto και Hold – που φέρει την ονομασία Charge, το οποίο επιτρέπει την φόρτιση της μπαταρίας από τον θερμικό κινητήρα εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο – για παράδειγμα, πριν την είσοδο του οχήματος σε πόλεις με περιβαλλοντικές ζώνες κίνησης οχημάτων μηδενικών εκπομπών.

Θυμίζουμε ότι τα Q5, A6 Sedan και Α7 Sportback είναι διαθέσιμα στην plug-in υβριδικές εκδόσεις 55 TFSI και 50 TFSI, που διαθέτουν 2λιτρο κινητήρα βενζίνης και συνδυαστική απόδοση 367 και 299 ίππων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ