top icon
Επικαιρότητα

Η Goodyear εξαγόρασε την Cooper Tire

Η Goodyear Tire & Rubber ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία ελαστικών Cooper Tire & Rubber, αντί του ποσού των 2,5 δις δολαρίων.

Η Goodyear αποσαφήνισε πως οι μέτοχοί της θα κατέχουν περίπου το 84% της συγχωνευμένης εταιρείας, μετά από την επίσημη ολοκλήρωση της προαναφερόμενης συμφωνίας, που αναμένεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2021. Όσο για τους μετόχους της Cooper, αυτοί θα ελέγχουν το υπόλοιπο 16%. Μετά την ανακοίνωση αυτή, η μετοχή της Cooper Tire & Rubber ενισχύεται κατά 28,5%, ενώ αυτή της Goodyear κατά 16,2%. Τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών που εμπλέκονται στη συμφωνία, την έχουν ήδη εγκρίνει.

Cooper Tire

Η εταιρεία Cooper Tire & Rubber ιδρύθηκε πριν εκατό και πλέον χρόνια, το 1918. Με βάση τα έσοδά της, είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος κατασκευαστής ελαστικών στη Βόρεια Αμερική. Διαθέτει περίπου 10.000 υπαλλήλους σε δεκαπέντε χώρες, ενώ υπό τον έλεγχό της βρίσκονται και οι εταιρείες Mastercraft, Roadmaster και Mickey Thompson.

Όσο για την Goodyear, η συμφωνία αυτή θα διπλασιάσει σχεδόν την παρουσία της στην αγορά της Κίνας, ενώ η Cooper θα αποκτήσει πρόσβαση στα 2.500 λιανικά καταστήματα της Goodyear. Η εταιρεία, στη νέα της ενισχυμένη μορφή, θα απασχολεί 72.000 υπαλλήλους σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ