top icon
Επικαιρότητα

H MBUX Hyperscreen της νέας Mercedes EQS

Η MBUX Hyperscreen που θα δούμε να πραγματοποιεί το ντεμπούτο της στην ηλεκτρική Mercedes EQS είναι μια ενιαία μονάδα οθόνης η οποία εκτείνεται σχεδόν σε όλο το πλάτος του εσωτερικού – από την αριστερή έως τη δεξιά κολόνα Α.

Μετά την πρεμιέρα του συστήματος MBUX το 2018 στην A-Class και την αποκάλυψη τη χρονιά που πέρασε της δεύτερης γενιάς του στην τελευταία εκδοχή της S-Class, η Daimler, η μητρική εταιρεία της Mercedes, προχωρά σήμερα ένα βήμα παραπάνω παρουσιάζοντας και επίσημα την MBUX Hyperscreen που θα δούμε για πρώτη φορά στη νέα, αμιγώς ηλεκτροκίνητη EQS.

MBUX Hyperscreen

Επί της ουσίας, η MBUX Hyperscreen έρχεται να «παντρέψει» την αναλογική σχεδίαση με την ψηφιακό κόσμο αποτελούμενη από οθόνες που συνδυάζονται σε ένα ενιαίο/μονοκόμματο σύνολο – την ίδια ώρα, σε αυτή ενσωματώνονται και οι αναλογικοί αεραγωγοί του συστήματος κλιματισμού.

MBUX Hyperscreen

«Μέσα» στο ενιαίο αυτό πάνελ υπάρχουν τρεις μεγάλες οθόνες – μία για τα βασικά όργανα εμπρός από τον οδηγό, μία για τις κεντρικές λειτουργίες του συστήματος ψυχαγωγίας στο μέσον, καθώς και μια τρίτη που «απευθύνεται» στον επιβάτη του μπροστινού καθίσματος. Άξιο αναφοράς εδώ είναι το γεγονός ότι οι δύο τελευταίες χρησιμοποιούν την τεχνολογία OLED για ακόμα καλύτερη ποιότητα εικόνας.

MBUX Hyperscreen

Το μονοκόμματο αυτό πάνελ βρίσκεται εγκατεστημένο σε ένα πλαστικό και τρισδιάστατα σχεδιασμένο πλαίσιο, το οποίο είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μειώνονται οι αντανακλάσεις αλλά και να διευκολύνεται ο καθαρισμός του. Το πλαίσιο αυτό, το οποίο η Mercedes αποκαλεί με την ονομασία Silver Shadow, διαθέτει ambient φωτισμό που δημιουργεί την εικόνα ότι η MBUX Hyperscreen… αιωρείται στο χώρο.

MBUX Hyperscreen

Το λειτουργικό σύστημα της MBUX Hyperscreen, το οποίο θα διατίθεται προαιρετικά στην ηλεκτρική EQS που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2021, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να μαθαίνει τις προτιμήσεις του χρήστη και να εμφανίζει τις κατάλληλες ενδείξεις όταν χρειάζεται.

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ