top icon
Επικαιρότητα

Citroen ë-Berlingo – διαθέσιμο από το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς

Η ηλεκτρική έκδοση του πολυχρηστικού μοντέλου Berlingo θα βρίσκεται στις εκθέσεις της Citroën το δεύτερο εξάμηνο του 2021

Ως δημιουργός της κατηγορίας των οχημάτων για δραστηριότητες αναψυχής το 1996, η Citroën συνέχισε να εξελίσσει ένα μοντέλο που απευθύνεται στους αγοραστές που θεωρούν θεμελιώδη στοιχεία του Berlingo την πρακτικότητα και την κορυφαία λειτουργικότητα. Το συμπαγές αμάξωμα και το ευρύχωρο εσωτερικό αποτελούν σημαντικό πλεονέκτημα για τους πελάτες που χρειάζονται πλούσιους χώρους. Η άφιξη της ηλεκτρικής έκδοσης του Berlingo είναι ένα πραγματικά ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και αποτελεί την απόλυτα σύγχρονη απάντηση σε περιβαλλοντικά ζητήματα που επηρεάζουν έντονα αυτό το στοιχείο του μοντέλου.

Το ë-Berlingo θα διατίθεται σε δύο μήκη και μπορεί να φιλοξενήσει έως επτά άτομα. Διατηρεί την ίδια γενναιόδωρη σε χώρους καμπίνα, τρία ανεξάρτητα πίσω καθίσματα, την έξυπνη κονσόλα οροφής Modutop πολλαπλών λειτουργιών και ένα ξεχωριστό άνοιγμα για το πίσω παράθυρο. Παράλληλα, το μοντέλο διευκολύνει την οδήγηση με μια οθόνη head-up που προβάλλει πληροφορίες στο παρμπρίζ για μεγαλύτερη ευκολία του οδηγού στην ανάγνωσή τους και μια νέα ψηφιακή οθόνη υψηλής ευκρίνειας 10” που δείχνει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες στο κέντρο του ταμπλό.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας κινεί το όχημα σύμφωνα με τον επιλεγμένο τρόπο οδήγησης αναλόγως και των συνθηκών. Με ισχύ 100 kW (136 hp) / 260 Nm, το ë-Berlingo φτάνει σε τελική ταχύτητα 135 χλμ./ώρα ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που έχει επιλεγεί από τον οδηγό. Τα προγράμματα οδήγησης επιλέγονται χρησιμοποιώντας το ειδικό χειριστήριο: Normal-80 kW/210 Nm: εξασφαλίζει τον καλύτερο συνδυασμό μεταξύ μέγιστης αυτονομίας και δυναμικής απόδοσης, Eco-60 kW/180 Nm: βελτιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας μειώνοντας την απόδοση της θέρμανσης και του κλιματισμού, χωρίς να τα απενεργοποιεί τελείως, περιορίζοντας ταυτόχρονα τη ροπή και την ισχύ του κινητήρα, Power-100 kW/260 Nm: παρέχει τη μέγιστη απόδοση του κινητήρα για συνθήκες μεταφοράς μέγιστου φορτίου.

Το εύρος των διαδρομών του περιλαμβάνει από την κίνηση σε αστικό περιβάλλον και ελεγχόμενες περιοχές κυκλοφορίας χάρη στην ηλεκτρική του υπόσταση, έως τα μεγαλύτερα ταξίδια σε αποστάσεις έως και 280 χιλιομέτρων που επιτρέπει η αυτονομία του (με τη μπαταρία ιόντων λιθίου 50 kWh). Για βελτιστοποίηση της αυτονομίας, το σύστημα μετάδοσης κίνησης του ë-Berlingo ανακτά ενέργεια κατά το φρενάρισμα και την επιβράδυνση όταν ο οδηγός πάρει το πόδι του από το γκάζι. Η μπαταρία φέρει εγγύηση για οκτώ χρόνια ή 160.000 χλμ. (για το 70% της χωρητικότητάς της). Ένα πιστοποιητικό χωρητικότητας μπαταρίας παραδίδεται στον κάτοχο μετά από τον πρώτο ετήσιο έλεγχο ή 20.000 χλμ. και στη συνέχεια σε κάθε συντήρηση, κάθε δύο χρόνια ή 40.000 χλμ.

Για το ë-Berlingo υπάρχουν τρεις τρόποι φόρτισης. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιώντας μια απλή πρίζα όλη τη νύχτα, για να μετακινηθείτε προς τη δουλειά σας το πρωί με απόλυτη ηρεμία. Φόρτιση στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας ή σε χώρο στάθμευσης. Αυτή η λειτουργία φόρτισης είναι συμβατή με μια τυπική υποδοχή 8Α ή μια ενισχυμένη υποδοχή 16Α (πλαίσιο + υποδοχή Green Up), μειώνοντας κατά το ήμισυ τον χρόνο για τη φόρτιση της μπαταρίας στο 100% σε λιγότερο από 15 ώρες. Ιδιωτική ή δημόσια γρήγορη φόρτιση που απαιτεί εγκατάσταση wallbox φόρτισης 3,7 kW έως 22 kW. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, ο χρόνος φόρτισης από 0% έως 100% είναι 5 ώρες (τριφασικό 11 kW Wallbox). Ταχεία φόρτιση με χρήση δημόσιου σταθμού έως 100 kW με καλώδιο Mode 4 ενσωματωμένο στο φορτιστή. Φορτίζει το 80% της μπαταρίας 50 kWh σε 30 λεπτά. Το ë-Berlingo συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων στην κατηγορία του όσον αφορά τους χρόνους γρήγορης φόρτισης.

Η ηλεκτροκίνηση είναι ένα βασικό ζήτημα σε αυτή την κατηγορία για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και του κόστους χρήσης. Αυτό είναι ένα σημαντικό κριτήριο για πελάτες που πολύ συχνά έχουν περιορισμένους προϋπολογισμούς. Χωρίς αλλαγές λαδιών, φίλτρα αέρα, φίλτρα καυσίμου ή λιπαντικό για το κιβώτιο ταχυτήτων, η συντήρηση είναι 30% φθηνότερη από ότι για ένα συμβατικό μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το ë-Berlingo καταναλώνει 18 kWh ανά 100 km κατά μέσο όρο, με κόστος περίπου 2 €.

Η οθόνη αφής 8 ιντσών του ë-Berlingo περιλαμβάνει μια ενότητα Energy στο μενού, που παρέχει πρόσβαση στις ηλεκτρικές πτυχές του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένης της ροής ενέργειας (εμφάνιση της λειτουργίας του ηλεκτρικού κινητήρα σε πραγματικό χρόνο με την ενεργή λειτουργία οδήγησης, τον ηλεκτρικό κινητήρα και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας), στατιστικά κατανάλωσης (συμπεριλαμβανομένης της μέσης κατανάλωσης σε κάθε ταξίδι με τη μορφή kWh/100 χλμ.) και την ενεργοποίηση της προγραμματισμένης φόρτισης ή την προεπιλεγμένη θερμοκρασία της καμπίνας. Διατίθεται επίσης ψηφιακός πίνακας οργάνων σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας 10 ιντσών (στάνταρ από τη Feel Pack έκδοση) για βέλτιστη ποιότητα εμφάνισης και τη σύγχρονη και γρήγορη εμφάνιση χρήσιμων πληροφοριών οδήγησης και πλοήγησης. Οι οδηγοί μπορούν να διαμορφώσουν την οθόνη του ψηφιακού πίνακα οργάνων αναλόγως, έτσι ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες τους, έχοντας πληροφορίες από το σύστημα πλοήγησης, τη ροή της ενέργειας ή τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Διαθέτοντας τις ίδιες δυνατότητες σχεδίασης με τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου, το Νέο Citroën ë-Berlingo διαθέτει συμπαγείς διαστάσεις για μεγαλύτερη ευελιξία. Ωστόσο, μπορεί να φιλοξενήσει άνετα έως και επτά άτομα. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν το μήκος του οχήματός τους, είτε τη μικρότερη έκδοση M (μήκους 4,40 m), είτε τη μεγάλη XL έκδοση (στα 4,75 m μήκος). Ανεξάρτητα από την έκδοση, όλοι οι χώροι στάθμευσης είναι προσβάσιμοι χάρη στο ύψος που είναι μικρότερο από 1,90 m. Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ