Επικαιρότητα Κόσμος

Αλλαγή φρουράς στο τιμόνι της Honda

Η Honda ανακοίνωσε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Takahiro Hachigo θα παραιτηθεί από τη θέση του, παραδίδοντας τα ηνία στον επικεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της αυτοκινητοβιομηχανίας, Toshihiro Mibe.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Takahiro Hachigo θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο της ιαπωνικής εταιρείας με τον Toshihiro Mibe να αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα την 1η Απριλίου.

Ο 59χρονος σήμερα Toshihiro Mibe εντάχθηκε στους κόλπους της Honda το 1987 σημειώνοντας σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα της εξέλιξης κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης. Το  2019 ανέλαβε τα ηνία του τμήματος έρευνας και εξέλιξη της Honda και σε συνεργασία με τον Takahiro Hachigo προώθησε σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για λογαριασμό του Ιάπωνα κατασκευαστή.

Ο διορισμός του Toshihiro Mibe έρχεται στο προσκήνιο σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η Honda πραγματοποιεί σημαντικές προσπάθειες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Θυμίζουμε ότι η Honda έχει δηλώσει ότι τα νέας τεχνολογίας οχήματα, όπως τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά, θα καλύπτουν έως το 2030 πάνω από τα δύο τρίτα των πωλήσεών της.

Από τη μεριά του, κατά τη διάρκεια των έξι ετών ως CEO της Honda, ο Takahiro Hachigo προσπάθησε να απλοποιήσει τη διαδικασία εξέλιξης νέων οχημάτων συνδυάζοντας ορισμένες δραστηριότητες του κλάδου αυτοκινήτων με εκείνον των μοτοσικλετών – την ίδια στιγμή, ο μέχρι σήμερα CEO της Honda προέβη σε ενέργειες για τη μείωση του κόστους σε μια σειρά μοντέλων της Honda ενοποιώντας εργοστάσια τόσο στην Ιαπωνία όσο και σε άλλες χώρες ανά την υφήλιο.

Ο Takahiro Hachigo επέκτεινε επίσης τη συνεργασία της Honda με την General Motors στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων και των τεχνολογιών που σχετίζονται μ την αυτόνομη οδήγηση.

Σε κάθε περίπτωση, ο διορισμός του Toshihiro Mibe στη θέση του CEO γίνεται σε μια συγκυρία κατά την οποία η Honda πραγματοποιεί σημαντικές προσπάθειες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Θυμίζουμε ότι προκειμενου να επικεντρωθεί στις τεχνολογίες μηδενικών εκπομπών, η Honda δήλωσε πέρσι ότι θα σταματήσει να συμμετέχει ως προμηθευτής κινητήρων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 στο τέλος της σεζόν του 2021.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου