top icon
Επικαιρότητα

12 εκατ. ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού για τα μοντέλα της Mercedes

Η διαδικασία ασύρματων ενημερώσεων λογισμικού για τον Γερμανό κατασκευαστή, η οποία ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2013, αποτελεί πλέον κανόνα για τα σύγχρονα μοντέλα της Mercedes.

Οι ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις λογισμικού συνιστούν πλέον κάτι το συνηθισμένο στη σύγχρονη αυτοκινητική σκακιέρα βελτιώνοντας τις δυνατότητες αλλά και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας, εν γένει, των επιμέρους συστημάτων ενός οχήματος. Η Mercedes είναι ένας κατασκευαστής ο οποίος έχει… εντρυφήσει στις ασύρματες ενημερώσεις, οι οποίες, όπως η ίδια αποκαλύπτει σήμερα, έχουν ξεπεράσει με άρμα το πολύ-σύστημα MBUX τις 12 εκατ.

Η ενημέρωση των χαρτών πλοήγησης, για παράδειγμα, οι οποίες είναι αποθηκευμένες στο όχημα, ξεκίνησε με την E-Class το 2016. Η όλη διαδικασία,  οποία έως τότε απαιτούσε την εισαγωγή ενός μέσου δεδομένων, όπως ένα DVD ή μια επίσκεψη στο συνεργείο, πραγματοποιείται τώρα ασύρματα και αυτόματα κάθε τρεις μήνες, υπό την προϋπόθεση ότι ο χρήστης έχει ενεργοποιήσει την εν λόγω υπηρεσία στο Mercedes me Portal.

Στην πράξη, μόλις μία νέα ενημέρωση είναι διαθέσιμη από τη Mercedes, εμφανίζεται ένα μήνυμα στην κεντρική οθόνη του συστήματος με την λήψη και εγκατάστασή της να εκτελείται στο παρασκήνιο, κατόπιν φυσικά της σχετικής έγκρισης από τον χρήστη. Για τη μετάδοση των δεδομένων, η Mercedes βασίζεται στην κινητή τεχνολογία ραδιοφώνου και στην ηλεκτρονική μονάδα επικοινωνίας που είναι εγκατεστημένη στο όχημα – κάτι που αποτελεί, σύμφωνα με την Mercedes, τον πιο ασφαλή τρόπο για τη μεταφορά των «φρέσκων» δεδομένων.

Mercedes MBUX

Ωστόσο, ορισμένες δυνατότητες και υπηρεσίες «επί του οχήματος» δεν απαιτούν καν ενημέρωση. Ο λόγος είναι ότι το MBUX είναι ένα υβριδικό σύστημα, το οποίο βασίζεται σε δεδομένα και λογισμικό που είναι αποθηκευμένα στο όχημα καθώς και σε πληροφορίες που βρίσκονται στο cloud – αυτό ισχύει, για παράδειγμα, για τον βοηθό φωνής “Hey Mercedes”, ο οποίος μαθαίνει συνεχώς νέες λέξεις και φράσεις μέσω ανταλλαγής πληροφοριών με το cloud. Επιπλέον, οι πιο πρόσφατες πληροφορίες για την κυκλοφορία στο δρόμο και τον καιρό μεταφέρονται συνεχώς στο όχημα, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών δεδομένων, χωρίς την ανάγκη λήψης over-the-air ενημερώσεων.

Όπως δηλώνει το γερμανικό εργοστάσιο, το επόμενο σημαντικό βήμα στον τομέα των ασύρματων ενημερώσεων έρχεται με τη νέα S-Class. Χάρη στην προηγμένη αρχιτεκτονική των ηλεκτρονικών της συστημάτων, η γερμανική λιμουζίνα επιτρέπει την ασύρματη ενημέρωση περισσότερων από 50 μονάδων ελέγχου στο όχημα και ολόκληρου του συστήματος MBUX, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής οθόνης, χωρίς επίσκεψη στο συνεργείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ