top icon
Επικαιρότητα

Formula Uomo από τη Ferrari

«Σκοπός μας ήταν να διαμορφώσουμε ένα εργασιακό περιβάλλον που όμοιο του δεν υπάρχει στον κόσμο». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο πρόεδρος της Ferrari, Λούκα ντι Μοντετζέμολο, τις εντυπωσιακές αλλαγές που συντελέστηκαν στο Μαρανέλο.

Μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο Αμεντέο Φελίσα, παρουσίασαν την τελευταία φάση του προγράμματος «Formula Uomo» που άρχισε το 1997, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 200 εκατ. ευρώ. Η Ferrari έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε δύο τομείς, την ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν το εστιατόριο για τους εργαζόμενους και οι νέες γραμμές συναρμολόγησης. «Η τελειότητα κρύβεται πίσω από κάθε δραστηριότητα της Ferrari», σχολίασε ο Μοντετζέμολο, προσθέτοντας ότι σε ένα άριστο περιβάλλον, το αποτέλεσμα είναι κατά πολύ καλύτερο. Οι νέες γραμμές συναρμολόγησης σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να περιοριστούν οι κινήσεις των εργαζομένων.

«Στόχος μας ήταν παράλληλα η δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος, που θα εκμηδενίζει τον κίνδυνο ατυχήματος. Η επένδυση από μόνη της δεν αρκεί, όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να νιώθουν υπεύθυνοι για την δική τους ασφάλεια και αυτή των συναδέλφων τους», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Παράλληλα, η χρήση νέων τεχνολογιών, όπως το φωτοβολταϊκό σύστημα, θα μειώσει κατά 25% την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και κατά 35% τις εκπομπές διοξειδίου άνθρακα. Η Ferrari διαμόρφωσε όμως και τον περιβάλλοντα χώρο, με περισσότερα από 1.000 δέντρα να κοσμούν τη κεντρική λεωφόρο που φέρει το όνομα του Έντσο Φεράρι, αλλά και τους γύρω δρόμους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ