X
Επικαιρότητα

Έρχονται τα «πράσινα» Mazda

Με την τιμή του πετρελαίου να εκτοξεύεται στα ύψη, η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου έχει γίνει πλέον ένα από τα βασικά ατού κάθε μοντέλου. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Mazda έθεσε ως στόχο την – κατά μέσο όρο – 30%  μείωση της κατανάλωσης καυσίμου των αυτοκινήτων της, έως το 2015.

Για να το πετύχει, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα μειώσει το βάρος των μοντέλων της, θα κατασκευάσει νέους κινητήρες και θα εξελίξει τους υπάρχοντες, ενώ σχεδιάζει να εισαγάγει σταδιακά από το 2009, το σύστημα Stop & Start. Την ίδια χρονιά θα λανσάρει στις αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής έναν κινητήρα που θα χρησιμοποιεί καύσιμο Ε85 (με περιεκτικότητα βιοαιθανόλης 85%).

Η γκάμα των μηχανικών μερών της Mazda θα ανανεωθεί πλήρως ως το 2015, ενώ τέσσερα χρόνια νωρίτερα θα περιορίσει το βάρος των οχημάτων της κατά τουλάχιστον 100 κιλά, χρησιμοποιώντας ελαφρύτερα υλικά.

Για τις αρχές της δεκαετίας του 2010, προγραμματίζεται η παρουσίαση της εξελιγμένης έκδοσης του περιστροφικού της κινητήρα, η οποία υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερη απόδοση, με μειωμένη όμως κατανάλωση.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!