X
Επικαιρότητα

Επιστροφή της Lancia Stratos;

Το αγοραστικό ενδιαφέρον για τα θρυλικά μοντέλα του παρελθόντος, που ακολουθούν το δρόμο της αναβίωσης, φαίνεται πως είναι αρκετά μεγάλο, τόσο που ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες αναζητούν πλέον ευρέως τις μελλοντικές τους ιδέες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Στις εταιρίες αυτές ανήκει και η Lancia, η οποία έχει ήδη επαναφέρει τη Delta, ενώ φαίνεται πως κάνει σοβαρά σχέδια και για τη Fulvia. Και αφού το παρελθόν αποτελεί αποδεδειγμένη πηγή έμπνευσης για τη Lancia, τα βλέμματα των υπευθύνων στρέφονται πλέον αναπόφευκτα στη Stratos.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο Ολιβιέ Φρανσουά, CEO της ιταλικής εταιρίας, η Stratos θα μπορούσε να αποτελέσει την ιδανική βάση, για τη δημιουργία ενός νέου, σπορ μοντέλου της εταιρίας, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2011, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι μία πρώτη κίνηση για την αναβίωση της Stratos έγινε το 2005, στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, με την παρουσίαση του εικονιζόμενου πρωτοτύπου.

Την ίδια στιγμή, ο CEO της Lancia, έδωσε και ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες που αφορούν ένα νέο πρωτότυπο της εταιρίας, το οποίο θα παρουσιαστεί το 2009, στο σαλόνι της Γενεύης. Το αυτοκίνητο αυτό θα βρίσκεται ανάμεσα στις Ypsilon και Delta, χρησιμοποιώντας πιθανότατα την ονομασία Deltina, καθώς θα πρόκειται για ένα μικρότερο, κουπέ μοντέλο, που θα βασίζεται στη Delta.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!