X
Επικαιρότητα

Επενδύσεις BMW στις ΗΠΑ

Η BMW συνεχίζει να στρέφει δυναμικά το ενδιαφέρον της στην αμερικανική αγορά. Η γερμανική εταιρία αποφάσισε να διαθέσει 100 εκατομμύρια δολάρια στο κεντρικό της τμήμα, στο βόρειο Νιού Τζέρσι, τα οποία θα επενδυθούν για τη δημιουργία κέντρων πωλήσεων, τεχνικής μελέτης και εκπαίδευσης.

Η απόφαση αυτή ήρθε τρεις μόλις μήνες μετά την ανακοίνωση της ίδιας εταιρίας ότι σκοπεύει να διαθέσει 750 εκατομμύρια δολάρια, για την επέκταση του εργοστασίου της στη Νότια Καρολίνα. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει αναλάβει την κατασκευή των X3, X5 και X6 σε παγκόσμιο επίπεδο. Η κίνηση αυτή αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή ως και κατά 240.000 μονάδες μέχρι το 2012, εξασφαλίζοντας παράλληλα 500 νέες θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, η BMW προτίθεται να επενδύσει άλλα 170 εκατομμύρια δολάρια, για την κατασκευή δυο νέων κέντρων διανομής ανταλλακτικών στο Ιλινόις και την Πενσυλβάνια.

Σε δηλώσεις τους για το θέμα, ιθύνοντες της εταιρίας δήλωσαν πως η Αμερική παραμένει η μεγαλύτερη παγκόσμια αγορά, παρά την οικονομική κρίση που φαίνεται να αντιμετωπίζει, και άρα η BMW οφείλει να προχωρήσει σε τέτοιου είδους επενδύσεις, αν επιθυμεί να διατηρήσει την επιτυχημένη πορεία της παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!