top icon
Επικαιρότητα

Γραμμή 4 – 60.000 λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους σε καθημερινή βάση

Όταν θα αρχίσει να λειτουργεί η Γραμμή 4 του Μετρό, η μέγιστη ημερήσια μείωση των αυτοκινήτων στους δρόμους υπολογίζεται σε 60.000 οχήματα.

Όπως είναι γνωστό, ο δρόμος για την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό έχει ανοίξει. Όλα θα ξεκινήσουν με την συμβασιοποίηση των πρόδρομων εργασιών, που αφορούν την παράκαμψη των δικτύων (αποχέτευσης, ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών) και την προετοιμασίας των εργοταξίων. Εκτιμάται ότι όλες αυτές οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2023. Μέχρι τότε οι δύο μετροπόντικες θα έχουν έρθει και θα έχουν ξεκινήσει από τα δύο άκρα της Γραμμής 4, σε άλσος Βεΐκου και Γουδή για θα συναντηθούν στη μέση (κάπου στον Ευαγγελισμό). Η λειτουργία της Γραμμής 4 θα φέρει μεγάλη κυκλοφοριακή και περιβαλλοντολογική ανάσα σε μια περιοχή που ασφυκτιά τόσο από χώρους, όσο και από μόλυνση. Αρκεί να πούμε πως η μέση ημερήσια μείωση των αυτοκινήτων υπολογίζεται σε 60.000 οχήματα, η μέση εξοικονομούμενη ημερήσια ενέργεια υπολογίζεται σε 1.216 μεγαβατώρες και η μέση ημερήσια μείωση του διοξειδίου του άνθρακα υπολογίζεται σε 318 τόνους.

Yπενθυμίζουμε ότι η διαδρομή (Άλσος Βεΐκου–Γουδή) θα έχει μήκος 12,8 χιλιόμετρα και θα περιλαμβάνει 15 σταθμούς. Αυτοί που θα κατασκευαστούν είναι οι εξής: Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημίας, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός (διαγώνια σε σχέση με τον υφιστάμενο σταθμό Ευαγγελισμό της Γραμμής 3), Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδή.

Γενική περιγραφή της Γραμμής 4

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ