top icon
Επικαιρότητα

50 εκατ. οχήματα από την Peugeot

Εκατόν δεκαεφτά κεράκια σβήνει φέτος η Peugeot. Η γαλλική εταιρία, που ιδρύθηκε το 1891, με έδρα τη Σοσό, έχει εξαπλωθεί πλέον σε όλον τον πλανήτη, διαθέτοντας 24 εργοστάσια παραγωγής. Όλα αυτά τα χρόνια μάλιστα, η Peugeot έχει κατασκευάσει πάνω από 50 εκατομμύρια οχήματα, με τα συνολικά της μοντέλα να ξεπερνούν τα 160, που ανήκουν σε 34 κατηγορίες.

Μέσα σε αυτό το διάστημα οι Γάλλοι, έχουν φέρει εξάλλου αρκετές καινοτομίες στο χώρο, με πρώτη και καλύτερη το λανσάρισμα των τετρακύλινδρων κινητήρων, εν έτει 1902. Το πρώτο αυτοκίνητο μάλιστα που έφερε τετρακύλινδρο μοτέρ ήταν το Type 39. Από τότε μέχρι σήμερα οι νεωτερισμοί έχουν συνεχιστεί, με έναν από τους πιο πρόσφατους να περιλαμβάνει την τεχνολογία των φίλτρων σωματιδίων. Η εν λόγω τεχνολογία είναι υπεύθυνη για το γεγονός ότι το 40% των επιβατικών μοντέλων της Peugeot εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα κάτω από 130 γρ/χλμ.

Όλα αυτά αποτελούν πάντως μια πρόγευση του τι μέλλει γενέσθαι, αφού οι Γάλλοι ευελπιστούν σε μια ακόμη πιο επιτυχημένη πορεία στο μέλλον. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το λανσάρισμα του 308 RC Z, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το 2010.

Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ