top icon
Blog

Στους GSR…

Στο εργαστήρι του Σωτήρη Γαλάτση όπου εδρεύει όλη η ομάδα του Πρωταθλητή, Αλεξάνδρου Παπαευθυμίου.

Ένας ωραίος, ιδιαίτερα ανήσυχος άνθρωπος ο Σωτήρης, με άποψη που ξεπερνάει τις πίστες κάρτινγκ. Εκεί που ουσιαστικά επιχειρεί, έχοντας τη βάση του περίπου στο Μετς. Σε έναν προσεγμένο, ιδιαίτερα καθαρό χώρο, όπου προσφέρεται απλόχερα εξαιρετικός κρύος καφές. Τον Σωτήρη τον γνώρισα από τον Πέτρο Καστορίνη, τον PIT και αν είσαι εκτός πιστών, αλλά παρακολουθείς τα social media ως λάτρης του Motorsport, θα σου συστηθεί ηλεκτρονικά.

Με το μαύρο του κασκέτο-σήμα κατατεθέν, θα τον βρεις στα ηλεκτρονικά Μέσα της ομάδας GSR και στους προσωπικούς του λογαριασμούς, όπου δε διστάζει να εκτίθεται, επικοινωνώντας τη στιγμή με τον ωραίο τρόπο. Το σύγχρονο, της έντιμης εξωστρέφειας, που λείπει.

GSR

Ατελιέ…

Δεν είναι υπερβολή και εδώ η έννοια δεν είναι μεταφορική. Είπαμε, εργαστήρι, και ο λόγος που βρεθήκαμε εκεί είναι για να σφίξουμε το χέρι τους. Είναι η δική τους αύρα και η γνώση που συνδυάστηκε με το ταλέντο και την εμπειρία πλέον του Αλεξάνδρου Παπαευθυμίου, οπότε ο τίτλος ήρθε ως αυτονόητο επακόλουθο στα χέρια του, χεράκια κάποτε, τότε στα πόδια του Σώτερ Σκαλτσά.

Δεν τίθεται θέμα. Θέλεις να τη γνωρίσεις αυτή την ομάδα που αξιοποίησε υποδειγματικά τα στοιχεία του Πρωταθλητή, που δεν είναι τύπος-ευκολάκι. Άλλωστε, ουδείς cool έχει κερδίσει τίτλο… στον πλανήτη κάρτινγκ. Απαιτείται τσαγανό και ειλικρινής στήριξη.

Δύσκολος, με χαρακτήρα και άποψη ο Αλέξανδρος, με αίμα Φθιωτού (αθλητής της ΑΛΑΛ, των Πρωταθλητών που σεβόμαστε), με Πολωνικό άρωμα πολλών βαθμών, από τη μητέρα του, κ. Μαργαρίτα Παπαευθυμίου.

Γεγονός λοιπόν ότι πήγαμε GSR για να γνωρίσουμε τον κολοσσό, τον πολύπειρο μηχανικό του και όχι μόνο, Δημήτρη Κεράτσα, τον υπεύθυνο τηλεμετρίας Στέφανο Δεκαβάλλα και να κουβεντιάσουμε μετά από καιρό με τον Μr. GSR, αλλά και τον μπαμπά Θέμη, που ουδέποτε περιόρισε την πίστη του στο παιδί του. Υπερβολικός; Μιζέρια να θεωρείς υπερβολή τον τρόπο ενός πατέρα με ελάχιστους φίλους στη «βεράντα» (ξεχωρίζουμε τον Γιώργο Πετρίση, πατέρα του Στυλιανού), που παλεύει για το ακατόρθωτο σε σχέση με το περιβόητο μπάτζετ που πρέπει να επενδύσει, χωρίς να υποτιμούμε τη συμπάθεια για τον “Αλ” σημαντικών. Όπως, αποδεδειγμένα, ο Γιώργος Καμιτσάκης… ο Καρτόδρομος, ο Χρυσόστομος Καρέλλης, ο πρωταθλητής της αγοράς σε Κεντρική Ελλάδα και όχι μόνο, αλλά και άλλοι… Βλέπετε, είναι γοητευτικό και όταν δεν οδηγεί αυτό το παλικαράκι που το γνωρίσαμε μωρό και σήμερα είναι ο Πρωταθλητής Junior.

GSR

Μαζί τους…

Επαληθεύεται απόλυτα ο PIT σε σχέση με τον Κεράτσα και την ομάδα ευρύτερα.

Ο Αλ νιώθει ασφαλής εκεί, βρήκε το χώρο το σωστό”, το σχόλιο του πολύπειρου Καστορίνη. Η δική μας διαπίστωση: Δεν προκύπτουν ανασφάλειες, έχουν μπει σε νάρκη τα συμπλέγματα που χαρακτηρίζουν όσους εμπλεκόμαστε στο Motorsport και πρόκειται για μια ωραία παρέα που δημιουργεί.

Είτε στηρίζει τον Παπαευθυμίου στη διαδρομή του πρωταθλητή, είτε τον κ. Αθανασόπουλο που πρώτευσε στο ΙΑΜΕ, είτε υποστηρίζει με συνέπεια και πλάνο όποιον θέλει να μάθει. Λίγα λόγια, μηδέν τα σχόλια για άλλες τέντες, θετικά τα σχόλια για τους αντιπάλους, ό,τι προδίδει σεβασμό, το στοιχείο που σε κρατάει στη δημιουργική “τσίτα” και σου επιτρέπει να βελτιώνεσαι κάθε στιγμή.

GSR

Το βλέμμα του Σωτήρη και τα λόγια του ένα “κλικ” κάτω από αυτό το υπερθετικό που θέλεις να ακούσεις. Η εμπειρία, το πάθος και η εκσυγχρονισμένη γνώση του φίλου πλέον Μήτσου, συνδυάζονται με τα όργανα του Στέφανου, που ξέρει να τα ερμηνεύει. Εμπιστεύονται και δεν αμφισβητούν τον Θέμη και όλο αυτό το δέσιμο αντικατοπτρίζεται περίφημα στα αποτελέσματα του Αλεξάνδρου, που μπορεί να εκφράζεται όπως αισθάνεται. Όλη αυτή η παρέα, που δεν είναι δήθεν, καταθέτει τον πραγματικό της εαυτό, φροντίζει τη λεπτομέρεια και το πλάνο -χωρίς σύνορα- και προσαρμόζεται κατά περίπτωση. Ο καθένας με τις δυνατότητές του και είναι τέχνη να αξιοποιείς το ταλέντο ή τον δουλευταρά, γνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός.

Επιστήμη το Motorsport, μια συλλογική άσκηση που λάμπει όταν οι εμπλεκόμενες δυνάμεις είναι σοφά συντονισμένες και σε πλήρη ισορροπία.

Καλή τους συνέχεια και θα επανέλθουμε άμεσα μόλις ανακοινωθεί επίσημα η επόμενη ιδιαίτερα σημαντική ημέρα σε σχέση με τη διεθνή παρουσία τους._ Σ. Χ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ