top icon
Επικαιρότητα

Υπεραυτοκίνητο ετοιμάζουν οι Aston Martin και Red Bull

Οι φήμες που ήθελαν τις δύο εταιρείες να συνεργάζονται προκειμένου να κατασκευάσουν το απόλυτο τετράτροχο, επιβεβαιώθηκαν σήμερα και επίσημα.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, το εν λόγω project άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά, χάρη στη στενή προσωπική σχέση του Τεχνικού Διευθυντή της ομάδας Red Bull F1, Adrian Newey, με τον Marek Reichman, τον άνθρωπο που έχει συμβάλλει τα μάλα όσον αφορά στη συνολική εξωτερική περιβολή ουκ ολίγων αυτοκίνητων της Aston Martin, συμπεριλαμβανομένων των DB11 και Vulcan. Προς το παρόν, το hypercar των δύο εταιρειών, το οποίο σχεδιάζεται στις εγκαταστάσεις της Aston Martin και αναμένεται να είναι έτοιμο προς διάθεση το 2018, φέρει την κωδική ονομασία AM-RB 001 και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σήμερα έγκυρες πηγές, η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μόλις 99 αντίτυπα.

Σε ανακοινώσεις για το όλο αυτό εγχείρημα προέβη και ο Πρόεδρος της Aston Martin, Andy Palmer, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε ότι το AM-RB 001 θα έχει τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο. Από εκεί και πέρα, όλα δείχνουν πως το πλαίσιο θα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή αναμένεται να δοθεί στον τομέα της αεροδυναμικής, την οποία θα επιμεληθεί ο ίδιος ο Newey.

Ακριβείς λεπτομέρειες για το ποια ακριβώς θα είναι η κινητήρια μονάδα της βρετανο-αυστριακής αυτής υπερκατασκευής, δεν υπάρχουν προς το παρόν. Ωστόσο, οι άνθρωποι της Aston Martin άφησαν σαφώς να εννοηθεί πως η AM-RB 001 θα είναι υβριδική, με έναν «μαζεμένο» κινητήρα εσωτερικής καύσης, με αγωνιστικές παρακαλώ περγαμηνές, να συνεργάζεται με έναν ή περισσότερους ηλεκτροκινητήρες._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ